PRANAYAME – EDUKACIJE

Tijekom godine provodim nekoliko različitih edukacija iz područja svjesnog disanja te upravljanja cjelokupnim zdravljem i životnom energijom putem daha, u obliku višednevnih ranojutarnjih ciklusa, radionica, posebno oblikovanih vikend programa i višemjesečnih edukacija.

Ciklusi su osmišljeni s ciljem da se polaznici ponovno povežu  sa svojim dahom na svjestan način, da razviju inteligentan odnos s njim, da spoznaju iskustveno njegovu punu snagu te da pomoću daha nauče upravljati vlastitom životnom energijom (pranom).

Postoji mnoštvo pranayama te u okviru edukacija koje provodim radimo na osvještavanju daha te se fokusiramo na različite segmente svjesnog disanja, ovisno o temi programa. Radimo na jačanju cijelog dišnog sustava kako bi funkcionirao optimalno, najbolje što je moguće. Pojedinim tehnikama disanja treniramo naš autonomni živčani sustav te kroz predavanja i iskustvenu praksu učimo kako svojim živčanim sustavom možemo upravljati kroz dah te to primijeniti u svakodnevnom životu i različitim fizičkim, mentalnim i emocionalnim okolnostima i izazovima s kojima se susrećemo. Pojedini programi svjesnog disanja fokusirani su na snažno počišćavanje tijela, uma i našeg energetskog sustava kroz dah, s ciljem otpuštanja nepotrebnog, detoksikacije tijela i uma te izgradnju snage i izdržljivosti.

U konačnici, kroz rad s dahom, mi ne radimo samo sa svojim zdravljem, svojom životnom enregijom, nego i sa svojim duhom i svojom svješću. U okviru programa koje provodim iz područja svjesnog disanja (pranayama) polaznici tako razvijaju novi odnos s dahom, s ciljem osobne transformacije na svim razinama te iscijeljivanja tijela i uma putem daha.

Sve nadolazeće i redovne edukacije možete pronaći u dijelu Dharma Yoga Room, pod ciklusima i radionicama.

“When the breath is unsteady, all is unsteady; when the breath is still; all is still. Control the breath carefully. Inhalation gives strength  and a controlled body; retention gives steadiness of mind and longevity; exhalation purifies body and spirit.“

Goraksasathakam