ALKEMIJA DHARMA YOGE
Cjelovita praksa joge za snagu i transformaciju

04.02.2023., 10:00-13:00

Studio Chekhov (Gajeva 10, Zagreb)

PROGRAM:

  • mantre, kriye
  • asana praksa
  • joga nidra
  • pranayame i bandhe
  • meditacije i mudre

Ova radionica MJEŠAVINA JE RAZLIČITH ELEMENATA DHARMA I HATHA YOGE, koji zajedno vode do unutarnje ravnoteže, buđenja unutarnje snage, pročišćavanja na svim razinama i do jačanja fizičkog i mentalnog zdravlja.

Tijekom tri sata radit ćemo s tijelom, dahom i vitalnom životnom energijom (pranom), prakticirajući različite tehnike joge koje se oslanjaju jedna na drugu. Široki spektar raznih aspekata Dharma i Hatha Yoge u jednoj cjelini: PRANAYAME (tehnike svjesnog disanja), BHANDE (energetski lokoti), KRIYE (snažne tehnike pročišćavanja), MUDRE (položaji ruku i tijela za kanaliziranje energije), MEDITACIJE i ASANE (fizički položaji), pročišćavaju nečistoće iz tijela i uma te stvaraju novi prostor svježine, snage i mirnoće.

PRVI DIO (mantre, kriye):
Sat ćemo započeti s mantrama čiji zvuk i vibracije pročišćavaju um i tijelo. Nakon toga ćemo raditi nekoliko kriya te kratku seriju tehnika povlačenja pažnje (koncentracije i meditacije) kako bismo smirili um i pripremili ga za duboki uron u asana praksu.

 
DRUGI DIO (asana praksa):
Slijedi asana praksa; radit ćemo kombinaciju asana Dharma Yoge, uz različite varijacije i prilagodbe. Fokus će biti na senzacijama unutarnjih gibanja koja se događaju dok prolazimo kroz asane, uz potpunu prisutnost u komunikaciji između pokreta i daha. Koristit ćemo dah da otkrijemo signale tijela i da pomognemo tijelu da se pokreće, omekša te osnaži, ovisno što je potrebno. Zadržavat ćemo se u asanama da čujemo što nam tijelo govori te spoznali granice i osvijestili mogućnosti za njihovo pomicanje; tako ćemo svjesno graditi snagu te se s potpunom ljubavlju prema svom tijelu, povezivati s njim.
 
TREĆI DIO (yoga nidra):
Nakon asana, vodit ću vas kroz joga nidru (jogijski san) koja, kroz process vođenog opuštanja, u potpunosti obnavlja i balansira naš fizički i živčani sustav.
 

ZAVRŠNIO DIO (pranayame, bandhe, meditacije, mudre):
Nakon yoga nidre, radit ćemo specifičnu “mješavinu” pranayama, kojima ćemo dodatno pročistiti tijelo i energetske kanale kojima teče naša vitalna životna energija, uravnotežiti živčani sustav, ali isto tako očistiti um od negativnih obrazaca i mentalnih toksina te ga smiriti kroz fokusiranu pažnju na dah. Uz pranayame, prakticiramo ćemo bandhe (energetske lokote) kako bismo pravilno kanalizirali pranu unutar tijela i uma.

U tako stišanom umu, završit ćemo radionicu s meditacijam koje nas vode u bezvremensko, čisto stanje svijesti. Stišavanjem uma i idealnim stanjem prane, koje kreiramo fokusiranom (ali neutralnom) pažnjom, dolazimo do novih izvora kreativnosti jačamo intuiciju i intuitivne sposobnosti te dolazimo i do samog središta nas samih i onih „mentalnih“ i duhovnih moći koje se kriju iza izgrađenih uvjerenja koja nosimo sa sobom kroz život. U kombinaciji s mudrama, uravnotežit ćemo protok energije kroz naše energetske kanale i osloboditi zaključanu energiju unutar tijela i uma.

 
 ♥ Ova radionica prilika je za otpuštanje onoga što želimo ostaviti iza sebe, za podsjećanje na na vlastitu snagu, za duboki uron u cjelovitu praksu joge!
 
TRAJANJE RADIONICE: od 10:00 do 13:00
LOKACIJA: Studio Chekhov (Gajeva 10, Zagreb)
 
Radionica je namijenjena svima koji imaju određeno iskustvo s jogom, nije za potpune početnike.
 
  • SUDJELOVANJE: 45,00 EUR

(Članovi „Dharma Yoga Room“ studija: 30,00EUR)

 
❗️REZERVACIJA MJESTA vrši se obaveznom uplatom NEPOVRATNOG predujma od 20,00 EUR (članovi DYR-a: 15,00 EUR)❗️ Broj sudionika je ograničen.
 
 Obavezne prijave na: dragana.yogini@gmail.com
 

Namaste!

Dragana Yogini

 

“Everything is there, you just have to turn it on.”

Sri Dharma Mittra