Moje jogijsko putovanje

„Dugogodišnje prakticiranje joge donijelo mi je brojne dobrobiti te mi u potpunosti promijenilo život i unaprijedilo moje fizičko zdravlje, ali i pomoglo mi da ponovno vratim unutarnju ravnotežu koju čovjek danas često gubi uslijed užurbane i stresne svakodnevice. Kao certificirana učiteljica joge želim to dragocjeno znanje koje sam dobila te iskustvo koje sam stekla kroz osobnu praksu i rast, prenijeti drugima, te stoga poučavam cjelokupnu praksu joge, uključujući sve alate za unaprjeđenje fizičkog zdravlja i postizanje mentalne jasnoće te ravnoteže između uma i tijela kako bih pomogla drugima u njihovom putu transformacije.“
Dragana Yogini

Dragana Yogini

Dharma Yoga & Hatha-Vinyasa Yoga Teacher
Dragana je certificirana, dugogodišnja učiteljica Hatha-Vinyasa i Dharma Yoge. Osnovnu obuku RYT 200 pohađa 2014. i završava u Divya Yoga školi u Zagrebu, dok naprednu obuku Dharma Yoge, RYT 500 „Life Of A Yogi“ završava 2018. godine u New Yorku, kod utemeljitelja Dharma Yoge, velikog jogija današnjice, Sri Dharma Mittre.

Jogom se bavi više od dvanaest godina, a od 2012. godine intenzivno prakticira Dharma Yogu u kojoj je pronašla dugo traženu mirnoću, sklad, povjerenje i osjećaj potpune prisutnosti. 2014. godine upisuje obuku za učitelje Hatha-Vinyasa joge u Zagrebu te završava RYT 200. U 2015. godine upoznaje Sri Dharma Mittru, utemeljitelja Dharma Yoge i svog budućeg učitelja te joj praksa joge postaje osobni poziv i životni put. Slijedeći svoju ljubav prema Dharma Yogi, 2017. godine odlazi u New York gdje u Dharma Yoga Centru završava naprednu obuku „Life of a Yogi Teacher Training“ i postaje RYT 500 certificirana učiteljica Dharma Yoge.

Kreativna i vedra, u svoja učenja unosi bogato znanja i elemente vlastitog višegodišnjeg osobnog iskustva i duboke prakse ukorijenjene u učenjima Hatha i Dharma Yoge u kojima se nalazi sama esencija cjelovite transformacije i unaprjeđenja mentalnog, fizičkog i duhovnog stanja čovjeka.

Učenja Sri Dharma Miitre temelj su njene osobne prakse i učenja, a na svojim satima joge kombinira tehnike Dharma Yoge s dozom zaigranosti i kreativnosti koje su uvijek bile dio njene prirode. Posljednjih osam godina poučava jogu u Zagrebu, održava tjedne i mjesečne tematske intenzive koji se bave različitim tehnikama i elementima joge, organizira i vodi edukacije iz područja svjesnog disanja tj. upravljanja dahom. Posebnu joj radost pričinjavaju jogijska povlačenja/ yoga retreats koje organizira na različitim, predivnim lokacijama u prirodi, diljem Hrvatske.

Joga školovanje:

E-RYT 500h Dharma Yoga, New York (2017.-2018.)

E-RYT 200h Hatha-Vinyasa Yoga, Zagreb (2014.-2015.)