PRANAYAME – INDIVIDUALNA SAVJETOVANJA


Naše je zdravlje u velikoj mjeri određeno kvalitetom našega daha. Mnoge bolesti, poteškoće i blokade u cijelom organizmu mogu se izbjeći samo svjesnim disanjem. Kada prakticiramo pranayame (tehnike svjesnog upravljanja dahom), kontroliramo um, živčani sustav i cijelo tijelo. Svjesnim disanjem mijenjamo stanje organizma, utječemo na kemijske reakcije u mozgu, na sve fiziološke sustave u tijelu. No izuzetno je bitno da ih prakticiramo ispravno, jer ako se prakticiraju bez potrebnog znanja i sigurne podrške te vodstva, mogu dovesti do neravnoteže.

Stoga su individualna savjetovanja te individualni vođeni programi svjesnog disanja idealan način ako želite produbiti znanje i iskustvo pranayama uz individualan pristup vama i vašem cjelokupnom stanju organizma. Na individualnim savjetovanjima i programima pranayama, kroz kontinuiranu praksu i moje vođenje naučit ćete izvoditi pranayame sigurno, svaku pojedinu pranayamu segment po segment. Dobit ćete sve potrebne upute i detalje o pranayami, kada ju izvoditi i kada ne, koje su dobrobiti pojedine tehnike, kako njome utječete na određena stanja u tijelu i umu. Redovno, ali pravilno izvođenje pranayama donosi brojne dobrobiti i promjene na svim razinama, ali nepravilno izvođenje pranayama neće donijeti plodove. Posebnost individualnih tretmana je u tome što, bilo da ste potpuni početnik, ili imate iskustva s pranayamama, na ovaj način, dobit ćete specifične upute prilagođene vašem stanju organizma, postići unaprijed željene rezultate i dobiti znanje koje ćete moći primijenjivati cijeli život.

Kao certificirana učiteljica joge, čijim se poučavanjem bavim već niz godina, kreirala sam individualne programe pranayama kako bih kroz različite tehnike disanja pomogla ljudima da spoznaju snagu daha te nauče kako koristiti vlastiti dah kao alat za odgovor na različite blokade u valstitom organizmu, kao jedan od najučinkovitijih, a najjednostavnijih alata za upravljanje zdravljem i svojom životnom energijom.

Višegodišnja obuka iz područja svjesnog upravljanja dahom iz znanosti joge (pranayame) te osobno dugogodišnje iskustvo i redovno prakticiranje pranayama donijeli su mi šira znanja i intuitivna iskustva o primjeni jogijskih tehnika svjesnog upravljanja disanjem u svakodnevnom životu. Rezultat su moji programi pranayama u kojima poučavam druge kada koristiti koje tehnike svjesnog disanja, kako ih izvoditi i kako njima odgovoriti na različite okolnosti koje se događaju u našem tijelu i umu, ali i oko nas.

Individualne programe održavam uživo u vašem prostoru, ili online.

Ako ste zainteresirani za ovaj oblik rada, kontaktirajte me putem e-maila, ili telefonski.

„Pranayama is not just automatic habitual breathing to keep body and soul together. Through the abundant intake of oxygen by its disciplined techniques subtle chemical changes take place in the sadhaka’s body.“ ~ B.K. Iyengar