The Majesty of You – Dharma Yoga Retreat & Nature Immersion @ Veduna Retreat Centar, listopad 2023.

Kada sam prvi put kročila na predivno imanje eko retreat centra Veduna, osjetila sam snažnu energiju prirode, zemlje, ali i one koju sa sobom nose domaćini imanja. Veduna je mjesto ispunjeno ljubavlju, toplinom, predivnim ljudima, netaknutom prirodom i ahimsom (nenasiljem). Više od 20 hektara zemlje bilo je naš dom, a netaknuta priroda nas je podržavala u našim procesima povratka onoj vlastitoj prirodi koja se nalazi u najdubljim prostorima naših bića.

I ovaj put se okupila grupa predivnih duša, različitih bića i potpuno različitih razina praktikanata joge; od onih koji se s jogom prvi put susreću, do onih kojima je sastavni dio svakodnevice. I stvorilo se zajedničko polje kolektivne energije koja nas je vodila smjerom prema otkrivanju sebe, vjerujem svakome  dajući baš ono što treba.

Predivna šuma postala je naš terapeut i „alkemičar“ i kroz povezivanje s njom kroz inteligenciju srca, uronili smo još dublje u neke prostore sebe, osluškuući prirodu i prepuštajući se svijesti šume da nas vodi. Meditirali smo, svjesno disali, zatvarali vanjska osjetila da uronimo u ono naše unutarnje „iza“. Započinjali smo dane uz pranayame i meditacije, usklađivali svoja tijela s kozmičkom geometrijom prakticirajući asane Dharma Yoge, uranjali smo na kraju dana u zvučne kupke…ili grijući se uz vatru i pogled na zvijezde.

Hrana koju nas je grijala i punila energijom organski je uzgojena, sve namirnice su potpuno „čiste“, a mi smo, u skladu s načelima joge, ali i Veduna imanja, uživali u tim veganskim slasticama.

Bilo je divno, bilo je magično, bilo je duboko i nježno, a svatko od nas uzeo je koliko mu treba i u skladu sa svojim otvorenim srcem i umom. Ovo mjesto u potpunosti, svakim svojim komadićem i prostora i ljudi, podržalo je naše povlačenje i otkrivanje sebe. Baš zato, već sljedeće godine na proljeće, vraćamo mu se opet.

Hvala vam svima na kreiranju tog zajedničkog polja. Hvala Veduna centru na predivnom prostoru ljubavi i prirode, jedva čekamo da se vratimo!

Deep Yoga Immersion – Dharma Yoga Retreat u Istri @ Stanzia Sparagna, listopad 2022.

Svaki yoga retreat koji vodim, iscijeljujući proces je za mene. Svaki pomak vlastitih granica bilo koga od polaznika, svaka nova spoznaja koju netko o svom putu i Sebi dobije, puni moje vlastito biće radošću i širi moju svijest. Mi jesmo dizajnirani za komplementarnost i sve što smo naučili, naučili smo od drugih, a kada poučavamo, dijelimo drugima. I tako dolazimo i do srži joge, do spoznaje koja se krije u njoj, a to je “jednost” do koje kroz sve te tehnike dolazimo: “I am you, you are me.”

Yoga retrat mjesto je na kojemu se radi duboko i intenzivno s vlastitim unutarnjim “prostorom” i energijom, nije sve samo “happy happy Shanti Shanti”, jer joga izvlači sve na površinu, a program koji je na takvim povlačenjima intenzivan, prodire još dublje. Radi se na iscijeljenju, jer “you cannot heal it, until you feel it.” Bilo je suza i smijeha, radosti, osvještavanja i otpuštanja. Imali smo dubok, intenzivan, ali predivan retreat, pun predanost i rada, znoja, izdržljivosti i ljubavi. Na kraju smo kroz “mrežu” koja se stvorila kao prirodno stanje stvari, podržali jedni druge i na ta tri dana postali smo jedno.

Čovjek je čovjek kroz druge ljude, svatko od nas je ono što jest, zato što smo mi ono što jesmo.

Hvala vam svima. I love you all. I am you, you are me.

Metamorfoza – Dharma Yoga Rebirth in Nature @ Fenomen Plitvice, travanj 2022.

Nacionalni park Plitvička jezera i priroda koja nas je ovaj put stvarno ostavila bez daha. Ima neke posebne slobode u toj divljoj prirodi koja nas je okruživala. Potpuno nove vibracije, kao da smo se vratili na početak vremena. I joga shala usred šume!!! Svakodnevna playlista su nam bile ptice i vjetar u krošnjama! I što je još ovaj put bilo posebno? Na retreatu su bile samo ŽENE. Predivna, snažna ženska energija koja nas je nosila kroz praksu neopisivom snagom. Radost koja se izrodila iz intenzivne prakse i duhovnosti koju smo prigrlili kroz nju pratit će me cijeli život.

Iz iscjeljujuće energije joge, u kombinaciji sa snagom Shakti energije, izrodila se posebna alkemija.
Hvala svim predivnim ženama koje su bile tamo, na disciplini i snazi, na ohrabrenju i smijehu, na ljubavi i predanosti, na izdržljivosti koja je bila neopisiva, hvala na RADOSTI. Jer duhovnost to jest – radost. Jer to je i joga. Radost koja se rađa iz unutrašnjeg mira.

Ljubav i radost za sve. Volim vas.

We will keep on Oming.
Dragana Yogini

Alchemy of Yoga, Dharma Yoga & Nature Bathing Retreat @Ekodrom Estate, lipanj 2021

Vratili smo se opet na predivan Ekodrom Estate, znajući da će nas i opet dočekati predivni domaćini, a ovaj put i još toplije, ljetno vrijeme. Bilo je divno. Bilo je posebno. Bilo je drugačije. Toplo lipanjsko sunce grijalo nas je izvana, a sva naša toplina iznutra postajala je sve jača. Došlo je puno nas, neki su prvi put došli prakticirati jogu, tik do naprednih učitelja joge. Niti ovaj put razlike među njima nije bilo. Uz joga praksu, bila sam sretna što sam nas ovaj put mogla povesti i na poseban doživljaj „Alchemy of Forest“, u kojemu smo se povezivali s prirodom na najdubljim razinama i na još jedan način iskusili i doživjeli jednost sa svime.

Hvala svima koji su bili tamo da zajedno uronimo u najljepše mjesto koje postoji, ono u središtu nas samih. Bilo je divno biti s vama. Ovaj put nam je najdivniju vegansku hranu pripremala predivna veganska kuharica, Tanja; bilo je teško odoljeti sočnim tanjurima punim boja i zdravih namirnica. Hvala i predivnim domaćinima s kojima je tako lijepo surađivati, postali su i sami dio naše grupe.

I ponovno hvala Samiru na beskrajno predivnim fotografijama.

Volim vas sve.
Keep on Oming.

Dragana Yogini

Reset & Reconnect, Dharma Yoga Retreat @Ekodrom Estate, listopad 2020.

Ekodrom Estate je bio mjesto koje nas je zagrlilo svojom prirodom i posebnom energijom. Bilo je to posebno iskustvo, bilo je učitelja joge, ljudi koji su se tek susretali s jogom, onih koji nikada nisu i onih kojima je joga svakodnevni život i redovna praksa. Sve naše energije spojile su se u jednu, zajedničku vibraciju i na prostirkama nije bilo razlike. Dijelili smo praksu i postali „jedno“.

Bio je to poseban dar za mene, ovaj retreat. Otvorio je još više kanal za prijenos znanja koji je u meni, pomogao i meni da rastem, da dajem još više i inspiriram druge na tom putu. Zahvalna sam svom učitelju, Sri Dharma Mittri, „for made me do it“ J  i HVALA svima koji su bili tamo, svim divnim dušama i bićima, na dolasku i predanosti i vibracijama koje ste dijelili – kreirali smo zaista čudesnu praksu. Hvala onima koje je retreat inspirirao da idu dalje vlastitim putem transformacije i joge.

Hvala Samiru za ove predivne fotografije i svu energiju koju je u njima sačuvao.

Namaste & Keep on Oming.

Dragana Yogini